Rad jem prebranac, pasulj in fižolovo juho. Ponavadi ga dejansko delam v tem vrstnem redu. Najprej prebranac, ostanek malo zaliješ in imaš pasulj, če pa zaliješ še ostanek tega, pa dobiš fižolovo juho. In tako sem v vmesnem času, ko čakam na presajanje čilijev v zemljo, povprašal znance kako je kaj s fižolom in dobil devet vrst fižola + bob. Večina je starih slovenskih sort in sicer: Črni lišček, Cipro, Plavček, Rdeči lišček, Maslenec, Hrvatar, poleg tega pa še tri neimenovane in Bob. Vsi razen ene sorte so že v zemlji. Sledi slikovni prikaz:
Bob
Cipro - uporaba stroki in zrno
Črni lišček - uporaba zrno
Maslenec - uporaba stroki, zrno
Plavček - uporaba zrno, stroki
Rdeči lišček - uporaba zrno
In seveda posajen z označenimi preklami.
Za izvoz ga seveda ne bo, bo ga pa nekaj za seme, predvsem pa, da se pokaže, kateri bo bolje delal.
Ni komentarjev:
Objavite komentar