četrtek, 13. september 2012

Čili omakca s paradižnikom - recept

Čiliji so na višku, prav tako paradajzi in čas je za omakce. Po pregledovanju raznih receptov za omakce se je najboljši zdel recept, ki gre tako. Za čili omako potrebujemo:

- čebulo
- paradižnik
- korenje
- čili
- sol
- sladkor
- kis

zmiksamo čebulo


zmiksamo paradižnik in čilije (v mikserju lahko vidimo Congo black, Nago jolokio in Trinidad Scorpion)


zmiksane sestavine damo na ogenj in dodamo korenje


sladkor


sol


Dodamo še kis in vremo do željene gostote cca 2 do 3 ure. Nato vročo omakco zlijemo v prej pogrete kozarce (v pečici 10 min. na 100 stopinj). Kozarce zapremo in obrnemo na glavo ter jih zavijemo v brisačo, da se počasi shladijo. Posamezne količne sestavin se dodajo po občutku in so odvisne od končnega volumna proizvodnje. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar