1. izkop cca 40 - 50 cm
2. konjske fige
3. veje
4. zelenje (kar je ostalo od paradajza in fižola)
5. listje
6. zemlja, humus, star uležan gnoj
rastlinjak
trenutna situacija (zemlja je pokrita s slamo) služi predvsem čilijem v loncih, posejana pa je tudi zimska solata, motovilec, radič, petršilj, drobnjak...
Kot že rečeno še poslanek. Zakaj poslanek, ker sem preveč posolil tabasco omako!!! Ampak kljub temu je dobra in predvsem peče. Za recept se najde veliko variant, vendar vse vsebujejo vsaj tri sestavine tabasco čilije, sol, kis. Recept oz priprava tabasca je šla takole
sestavine: tabasco čiliji (121 kosov), 1 dcl jabolčnega kisa, dve žlici soli (torej ena preveč!)
čilije, kis, sol zmiksamo
pokuhamo
damo v kozarec in menda počakamo 2 tedna, da razvije pravo aromo
Ker med drugim tabasco omako starajo v hrastovih sodih, je fino dodat par kapljic viskija, kar sem seveda pozabil, ampak še je čas. Domači tabasco peče veliko bolj kot kupljen tabasco, je pa hudo dober.
Super!
OdgovoriIzbrišiŠe vprašanje: Koliko kaj stane tak greenhouse?
ta je stal 400 evrov (kupil na bolhi) ni pa ravno kaj posebnega, a za boljšega ni bilo financ...
OdgovoriIzbrišiKdaj se pa to precedi? Pred vlaganjem ali po fermentiranju v hladilniku?
OdgovoriIzbrišise ne preceja! tudi sama sem ga naredila lani in je odličen. Za razliko od kuhanih omak (paradžinik+chili+ostale sestavine) se ne pokvari, ker je kis konzervans. Omake sem se naučila dajati v manjše steklene posodice in zamrzniti. Potem po eno jemljemo iz zmrzovalnika.. običajno, ko delamo tortilje za goste.
Izbriši